A Free Template from Joomlashack

A Free Template from Joomlashack

แบบสำรวจ

ท่านกำลังใช้ระบบปฏิบัติการ (OS) อะไรอยู่ ?
 

Search

ผู้เข้าเว็บขณะนี้

เรามี 224 บุคคลทั่วไป ออนไลน์
กฎแห่งกรรม - เรื่องเล่าปาฏิหาริย์ ศิษย์อรหันต์ หลวงพ่อพุธ ฐานิโย PDF พิมพ์ อีเมล
เขียนโดย Administrator   
วันศุกร์ที่ 17 พฤษภาคม 2013 เวลา 06:31 น.

 

 

 

เรื่องเล่าปาฏิหาริย์ ศิษย์อรหันต์ หลวงพ่อพุธ ฐานิโย

ปาฏิหาริย์มีจริง (จากประสบการณ์เรื่องจริงของตนเองครับ เกี่ยวกับธรรมะ)

          เมื่อวันที่ 30 มิถุนายน 2552 ขณะที่ผมขับรถยนต์ กลับบ้าน เมื่อเวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ผ่านห้างแม็คโคร ถนนมิตรภาพ อ.เมือง จ.นครราชสีมา และจอดรถรอไฟแดงอยู่ที่ 4 แยกโรงแรมพีกาซัส ผมจอดชิดขวาเพื่อที่จะยูเทิร์น


จากคำบอกเล่าของผู้เห็นเหตุการณ์ ( ช่างเบียร์ โทร. 081-7757039) เขาบอกผมว่า รถผมจอดอยู่คันที่ 6 คันข้างหน้ารถผมเป็นรถฟอร์ด

 

เหตุการณ์ไม่คาดฝันได้เกิดขึ้น เมื่อมีรถสิบล้อ บรรทุกหินยี่ห้ออีซูซุ ป้ายทะเบียน จ.บุรีรัมย์ วิ่งมาจากเลนที่ 2 พุ่งเข้าชนท้ายรถของผมอย่างแรง จนรถผมชนไปที่รถคันหน้าคือรถฟอร์ด และชนต่อไปอีก 4 คัน ความแรงของการชนทำให้รถผมกระเด็นมาอยู่ด้านหน้าสัญญาณไฟเขียวไฟแดงพอดี ความรู้สึกในขณะนั้นราวกับฟ้าถล่มแผ่นดินทลายก็ไม่ปาน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

หลังจากนั้น ผมได้ร้องเรียกให้คนช่วย ซึ่งก็มี ช่างเบียร์ และ พี่อีกคนหนึ่ง มาอุ้มผมออกจากตัวรถ ทางด้านหน้าต่างด้านคนขับ ผมต้องออกทางหน้าต่างรถ เพราะประตูด้านคนขับไม่สามารถเปิดได้ และรถผมก็ติดแก๊สแอลพีจีด้วย

 

พอผมออกจากรถมาแล้ว ผมก็มานั่งอยู่กลาง 4 แยกที่เกิดเหตุ ตอนนั้นผมมีสติสัมปชัญญะดีอยู่ ช่างเบียร์ได้มาเขียนเบอร์โทรศัพท์ที่มือของผมไว้ เขาบอกว่า เขาเห็นเหตุการณ์ทุกอย่าง หากมีอะไรให้ติดต่อเขาได้


ในช่วงนั้นก็มีบรรดาไทยมุงมาดูเหตุการณ์จำนวนมาก เพราะเป็นอุบัติเหตุที่รุนแรงมาก มีรถที่ถูกชนกันทั้งหมด 7 คัน ส่วนคนขับรถสิบล้อได้เผ่นหนีไปตามระเบียบแล้ว (อันนี้เป็นระเบียบของรถสิบล้อ)

 

สักพักหนึ่ง มีคนตะโกนว่า แก๊สรั่ว ๆ เพราะรถผมเป็นรถใช้แก๊ส บรรดาผู้คนก็วิ่งหนีกัน ผมก็ตกใจเดินเท้าเปล่าออกมาหลบที่หน้าสำนักงานการไฟฟ้าฝ่ายผลิต ก่อนจะมีรถดับเพลิงเอาน้ำมาฉีดที่รถผมเพื่อป้องกันแก๊สระเบิด

 

พอดีกับช่วงนั้นรถพยาบาลของโรงพยาบาลมหาราช ได้มาจอดอยู่ที่กลาง 4 แยกพอดี ผมจึงได้ขึ้นรถพยาบาลโดยสภาพตัวเปล่าไม่ได้ใส่รองเท้า และไม่ได้เอาข้าวของอะไรออกมาจากรถสักชิ้นเดียว


รถพยาบาลนำผมไปส่งที่โรงพยาบาลมหาราช จังหวัดนครราชสีมา เพราะผมมีอาการเจ็บหน้าอก หมอนำผมไปเอ็กซเรย์กระดูกซี่โครงและเอ็กซเรย์สมอง โชคดีซี่โครงไม่หัก หรือสมองบอบช้ำแต่อย่างใด จะมีแต่อาการเจ็บที่หัวบวมปูด และรอยฟกช้ำดำเขียวที่ขาด้านซ้าย รวมถึงมีเลือดไหลที่มือทั้ง 2 ข้าง และที่เท้าด้านซ้าย


ผู้จัดการร้านอาหารที่ผมมีหุ้นอยู่ 2 คน (คุณน้อยกับคุณเล็ก) ได้เข้ามาเยี่ยมผม และแม่ผมก็ตามมาเยี่ยม พร้อมทั้งนำตัวผมกลับบ้านเพราะหมอตรวจแล้ว ลงความเห็นว่าไม่ได้เป็นอะไรมากถึงกับต้องนอนโรงพยาบาล

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ
รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

ผมกลับมารักษาตัวที่บ้าน โดยหมอให้ยามากิน ผมรู้สึกเจ็บร้าวซี่โครงมากในช่วง 10 วันแรก ไม่สามารถทำอะไรได้เลย โดยปกติ ผมจะออกกำลังกายทุกวัน คือ วิ่งจ๊อกกิ้ง 6 รอบสนาม (7.5 กิโลเมตร), ชกกระสอบทราย 200 ครั้ง , เล่นบาร์คู่ 10 ครั้ง , เล่นบาร์เดี่ยว 5 ครั้ง , ซิทอัพ และ ยกน้ำหนัก ฯลฯ โดยผมไม่สามารถทำสิ่งเหล่านี้ได้เลย ที่พยายามทำได้มากที่สุดก็คือการเดินรอบสนามเท่านั้น

 

ในช่วง 10 วันแรก ผมปวดร้าวซี่โครงมาก แม่ผมจึงได้เปลี่ยนให้ผมไปรักษาตัวที่โรงพยาบาลกรุงเทพ ซึ่งหมอที่โรงพยาบาลกรุงเทพได้ตรวจผมและบอกว่าซี่โครงกระดูกอ่อนหัก ต้องรักษาตัวประมาณ 2 เดือน โดยหมอให้ยามากิน


ผมคิดว่าปาฏิหาริย์จากบุญบารมีของพระเดชพระคุณหลวงพ่อพุธ ฐานิโย ช่วยคุ้มครองผมไว้ ทำให้ผมไม่ถึงกับเสียชีวิต หรือ พิการ ทั้งๆ ที่รถผมพังยับเยิน ชนิดซ่อมไม่ได้ ดังภาพที่เอามาให้ดูกัน

คลิกที่รูปภาพ  เพื่อชมภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

 

 

ที่ผมเอ่ยนาม “หลวงพ่อพุธ” ก็เพราะว่าผมได้ศึกษาและปฏิบัติธรรมตามคำสั่งสอนของท่านมาตลอด ผมมีความซาบซึ้งและเห็นคุณค่าของคำสอนของหลวงพ่อเป็นอันมาก จึงได้จัดทำเว็บไซต์ของหลวงพ่อพุธ ฐานิโย www.thaniyo.com และ www.thaniyo.net เพื่อเผยแพร่หลักธรรมของท่าน และได้ทำสติกเกอร์ นำไปติดที่รถของผมรอบคันเลยครับ นับได้ 7 ตำแหน่ง ดังรูปภาพที่เอามาให้ดู

 

คลิกที่รูปภาพ  เพื่อชมภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน

ผมใช้เวลาในการรักษาตัวนานถึง 3 เดือน จึงหายเป็นปรกติ ผมเชื่อว่าการได้ปฏิบัติธรรม สามารถเปลี่ยนแปลงชะตาชีวิตได้ ทำให้เรื่องหนักและร้ายแรง ให้เบาลงได้ ดังเหตุการณ์จริงที่ผมได้ประสบมา ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้

 

ถ้าท่านใดที่สนใจธรรมะ ขอเชิญชวนท่านมาปฏิบัติธรรมร่วมกันโดยเปิดดูเว็บไซต์ www.thaniyo.com หากท่านนำไปประพฤติปฏิบัติ ยึดถือเป็นหลักในการดำเนินชีวิตแล้ว ผลของการปฏิบัตินั้นย่อมเกิดกับท่านและครอบครัวของท่านแน่นอน

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว  สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

รูปนี้เป็นรูปซากรถของผม หลังจากเกิดเหตุแล้ว
สภาพรถพังยับเยิน ซ่อมไม่ได้ครับ
ถ้ามีคนนั่งข้างหลังมากับผมด้วยในวันนั้น คงไม่รอดครับ

รูปรถของผมตอนเกิดเหตุ เวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ช่างเบียร์ เป็นคนถ่ายรูปไว้ด้วยโทรศัพท์มือถือ ครับ  ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้
รูปรถของผมตอนเกิดเหตุ เวลา ประมาณ 2 ทุ่ม ช่างเบียร์ เป็นคนถ่ายรูปไว้ด้วยโทรศัพท์มือถือ ครับ ผมไม่อยากให้เหตุการณ์แบบนี้เกิดขึ้นกับใครเลยครับ บนโลกใบนี้

เชิญชมรูปภาพรถยนต์ของผมที่พังยับเยิน ได้ที่

http://www.visitwallpapers.com/gallery_new/main.php?g2_itemId=71501

 

 


ขอแสดงความนับถือ
นายวิโรจน์ จงขวัญยืน
ลูกศิษย์หลวงพ่อพุธ ฐานิโย
โทร. 081-905-4000, 044-261404
อีเมล์ อีเมลนี้จะถูกป้องกันจากสแปมบอท แต่คุณต้องเปิดการใช้งานจาวาสคริปก่อน

 

วิธีอยู่เหนือดวงชะตา (ถ้าดวงตก)

1. ถือศีล 5 ตลอดชีวิต (หาโอกาสถือศีล 8 หรือศีลอุโบสถบ้าง)

 

2. ถวายสังฆทานให้มากๆ (บ่อยๆ) ที่สุดเท่าที่จะทำได้ ถ้าดวงกำลังตก หรือมีเคราะห์ ภายใน 3 วัน ต้องไม่ต่ำกว่า 7 วัด ถ้าได้ 9 วัดจะยิ่งดี ถ้าได้มากกว่านั้นจะดีเลิศ (หลังทำสังฆทาน อย่าลืมกรวดน้ำอุทิศให้เจ้ากรรมนายเวร และผู้มีพระคุณทุกท่านด้วย)

 

3. ปล่อยนก ปลา เต่า หอยขม หอยโข่ง โค กระบือ หรือสัตว์ที่กำลังจะถูกฆ่า ฯลฯ โดยด่วน
(การกินเจ เป็นการละเว้นจากการเบียดเบียนสัตว์ ถ้ากินเจได้ทุกวันยิ่งดีเลย ชะตาชีวิตจะเปลี่ยนแปลงไปในทางที่ดีขึ้นเรื่อยๆ เห็นผลมาหลายรายแล้ว)

 

4. ทำบุญ ใส่บาตรพระทุกวันอย่างน้อยวันละ 1 รูป ถ้าได้มากเท่าไรยิ่งดี (กรวดน้ำอุทิศให้เจ้ากรรมนายเวรด้วย)

 

5. สงเคราะห์คนชราที่เร่ร่อนขาดคนอุปถัมภ์เลี้ยงดู เด็กกำพร้า เด็กพิการ ผู้ด้อยโอกาส ฯลฯ สม่ำเสมอ

 

6. ให้ทานคนขอทาน คนยากจน คนตกยาก โดยเต็มใจและเมตตาสงสารอย่างแท้จริง และฝึกเป็นผู้ให้จนติดเป็นนิสัย คนขอทานที่ร่างกายไม่พิการ แต่จิตวิญญาณและสมองของเขาพิการและถูกปิดโดยกรรมเก่าหรือกรรมปัจจุบัน ให้เป็นเช่นนั้นได้ คือต้องมาขอทาน เพื่อสอนให้คนรู้จักการให้

 

7. มีความจริงใจ บริสุทธิ์ใจกับทุกๆคน ให้อภัยผู้อื่นเสมอ มองหาแต่ความผิด ความบกพร่องของตนเอง และพยายามแก้ไขจนสำเร็จในที่สุด (ข้อนี้สำคัญที่สุด) คนเลวคนชั่วจะมองหาแต่ความเลวของผู้อื่น

 

8. สวดมนต์ ทำวัตรเช้า-เย็น เป็นประจำสม่ำเสมอ (อานิสงส์ที่เห็นได้ชัดคือ จะมีความอุดมสมบูรณ์ในเครื่องบริโภค)

 

9. ไม่นินทาว่าร้าย อิจฉาริษยาผู้อื่นเมื่อเขาผิดพลาด หรือได้ดีกว่าตน มองแต่ความผิดพลาดบกพร่องของตนเอง และพยายามแก้ไข การกล่าวโทษว่าร้ายผู้อื่นถึงแม้จะจริงก็ตาม เราก็จะได้รับผลตามที่ตำหนิติเตียนหรือกล่าวร้ายเขาหนักยิ่งกว่าหลายเท่า

 

10. ไม่ถือสา โกรธเคืองผู้ใด หรือผูกอาฆาตพยาบาท จองเวรใคร เพราะผู้ที่ทำให้เราโกรธหรือไม่พอใจ เป็นการทำบาป ทำผิด หรือโง่อยู่แล้วที่ทำพฤติกรรมนั้น ถ้าเราโกรธตอบแสดงว่าเราก็เลวเช่นเดียวกับเขาเช่นกัน และยิ่งเลวกว่า 2 เท่า เพราะรู้แล้วยังทำอีก ให้แผ่เมตตาหรือวางเฉย (จงให้อภัยผู้อื่น เหมือนอย่างที่เราต้องการให้ผู้อื่นให้อภัยเรา เมื่อเราทำผิดพลาด)

 

11. ให้พยายามทำใจให้รักเมตตาสงสารคนและสัตว์ทุกๆคน เพราะเขาเกิดมาก็เป็นทุกข์ เช่นเดียวกับเรา คือทุกข์เพราะการเกิด ความแก่ ความเจ็บป่วย ความตาย ความพลัดพราก จากของรัก ความไม่สมหวัง ในทุกๆสิ่งที่ปรารถนา (ได้มาแล้วย่อมเสียไป) ในที่สุดเพราะความไม่เที่ยงของสรรพสิ่ง อยู่กับเราชั่วขณะหนึ่งแล้วแปรเปลี่ยนไป ในที่สุดเช่นนี้ทุกๆสรรพสิ่งในโลกนี้

 

12. ทุกครั้งที่ทำความดี จะรู้สึกมีความสุข อิ่มใจ สดชื่น แจ่มใส ขณะนั้นบุญกุศลเกิดเต็มเปี่ยม จงแบ่งความสุขเหล่านั้นคือผลบุญให้กับเจ้ากรรมนายเวร โดยการไม่ลืมอุทิศผลบุญกุศลให้กับเจ้ากรรมนายเวรทุกๆครั้งด้วย และแถมท้ายด้วยขออโหสิกรรมกับเขาด้วย เสร็จแล้วแผ่เมตตาอุทิศผลบุญกุศลให้พ่อแม่ ผู้มีพระคุณต่อเราทุกๆคนด้วย

 

13. ถ้ามีโอกาสและมีเงินพอ ให้เดินทางไปสักการะพระบรมสารีริกธาตุขององค์สมเด็จพระสัมมาสัมพุทธเจ้า จะเป็นที่ประเทศไทย, อินเดีย, ศรีลังกา หรือ ประเทศจีนก็ได้

 

14. แจกหนังสือธรรมะ หรือ CD ธรรมะ เป็นวิทยาทาน โดยไม่หวังผลตอบแทน


แก้ไขล่าสุด ( วันพุธที่ 10 กันยายน 2014 เวลา 04:46 น. )
 

คอมเมนต์คอมเมนต์  

 
0 #1018 Danilo 2020-08-15 00:57
I was recommended read this blog article from Slimwoodketo: http://www.railcraft.info/forums/users/sheldonleon8/ website by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else
know such detailed about my problem. You are
incredible! Thanks!
อ้างอิง
 
 
0 #1017 Nathaniel 2020-08-15 00:46
This means that premiums are now more common, they tend to on niche site.
In order to proud which sought the knowledge you need, and continue to learn all you are able.


Look into my page - scr888 hack: http://Statetimes.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=www.diigo.com%2Fitem%2Fnote%2F6io8n%2F7cya%3Fk%3Db36ed2a1f94dac8c3126d4b208709663
อ้างอิง
 
 
0 #1016 Malorie 2020-08-15 00:40
Hey would you mind stating which blog platform you're using?
I'm going to start my own blog soon but I'm having a difficult time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.

The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm looking for something unique.

P.S Sorry for getting off-topic but I had to ask!


Feel free to visit my blog post ... Slim Wood Keto
Powerful Weight Loss: https://nogorit.com/doing-aerobic-exercises-with-a-ketogenic-diet-4/
อ้างอิง
 
 
0 #1015 Margie 2020-08-15 00:30
Today, I went to the beach with myy kids. I found a seea shell and gave iit to my 4
year oold daughter aand said "You can hear the ocean if you put this to your ear."
She placed the shell to her ear and screamed. There was a
hermit crab inside aand it pinched her ear. She never wants too go back!
LoL I know this is entirely off topic but I had tto tell someone!Feel ffee to visit my web site - how to be confident at high
school (Liza: https://fan.repucom.biz/UserProfile/tabid/425/UserID/18762/Default.aspx)
อ้างอิง
 
 
0 #1014 Antje 2020-08-15 00:28
Νeat blog! Is your theme custⲟm made or did yooᥙ download it from somewhere?
A theme like yours with a feᴡ simple tweeks would really make my blog ѕtand out.
Please let me know where yoս got yoսr theme.
Cheers

Review my homepage ... Using Web 2.0: https://P-Tweets.com/Anastasia61
อ้างอิง
 
 
0 #1013 Adelaida 2020-08-15 00:25
My webpage - Dakota: http://gcu.com.free.fr/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=LeeBucklin
อ้างอิง
 
 
0 #1012 Olivia 2020-08-15 00:25
Morftgage Rescue Scheme іs oftеn a $200 milliоn package how the
Govefnment has got to aaid vulnerable families fгom losing thеir properties ɑnd experiencing repossession. Yоu can ցet repossession advice from
a number of people ѡhߋ stay educated аbout finances.
Υoս need to compⅼete tthe proper execution tһe bailiffs present
уou with and assk for another hearing in thhe court and
show thе court whyy yоu ѡant the bailiffs tо delay tһeir planned eviction.

Аlso visit my web рage - Marr Software: http://marrsoftware.com/Register?returnurl=http%253a%252f%252fmarrsoftware.com%252f&popUp=true&
อ้างอิง
 
 
0 #1011 Arlie 2020-08-15 00:20
Hi there, I enjoy reading aall of your post. I like to write
a little comment to suppolrt you.

Also visit mmy web-site - Corporate housing by owner las vegas: http://xn--d1abamebfd0avbpdfcx6e.xn--p1ai/user/Wilton3472/
อ้างอิง
 
 
0 #1010 Angela 2020-08-15 00:18
Peoplee aгe ⲟften mistaken fⲟr tһe fragrance
᧐nce tһey smell ⅼots օf fragrances at а time at the perfyme shopa.
Perfume ցets tһе ancient history and haѕ Ьeen used to lure people tⲟwards
people іn a few cultures. Exаctly tһe ѕame iѕ focused on time period of үear: fresh аnd flowery scents
fit ѡell for summer dɑys,whеreas sweet tоgether
wіth spicy аre best for thee wintertime season.

Feel free too visit mу web-site Products – Tagged "exercise" – Smoulder Products: https://www.donarley.com/collections/all/exercise
อ้างอิง
 
 
0 #1009 Wilhelmina 2020-08-15 00:16
That's when Flowers By today (gujarkhan.store: https://gujarkhan.store/index.php?page=user&action=pub_profile&id=11289) have
a special significance.
อ้างอิง
 
 
0 #1008 Rosa 2020-08-15 00:11
My developer is trying to convince me to move to .net from PHP.
I have always disliked the idea because of the expenses.
But he's tryiong none the less. I've been using Movable-type on a variety of websites for about a year and am
anxious about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net.
Is there a way I can transfer all my wordpress content into it?
Any help would be greatly appreciated!

Also visit my blog caprese salad office: http://eng.prokatavtomobil.by/user/socialxqnr/
อ้างอิง
 
 
0 #1007 Eugenio 2020-08-15 00:09
I'm truly enjoying the design and layout of your website.
It's a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
Outstanding work!

Here is my page; this post; Caryn: http://bbs.now.qq.com/home.php?mod=space&uid=328527,
อ้างอิง
 
 
0 #1006 Melina 2020-08-14 23:50
I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I do not know who you are but definitely you are going to a
famous blogger if you are not already ;) Cheers!

My web page: DAFTAR SBOBET: http://agen-sbobetterpercaya.mybloglicious.com/17811601/11-5g-landmark-crowns-casino-poker-chips-review
อ้างอิง
 
 
0 #1005 Milford 2020-08-14 23:39
If you are going for finest contents like me, simply pay a
visit this web page daily since it offers quality contents, thanks

My blog - almond joy
cake: http://www.liciabobesha.com/recipes/almond-cake-recipe-chocolate-almond-torte/
อ้างอิง
 
 
0 #1004 Chelsey 2020-08-14 23:36
I always emailed this weblog post page to all my contacts,
as if like to read it next my friends will too.


Feel free to surf to my web page ... solar
energy malaysia: https://www.youtube.com/channel/UCzT_Js97E7Apm-T9YWgxnMw
อ้างอิง
 
 
0 #1003 Tanya 2020-08-14 23:22
Hey There. I found your weblog the usage of msn. This is
a really well written article. I will be sure to bookmark it and
come back to learn extra of your helpful info.
Thank you for the post. I'll definitely comeback.

my blog ... automated article
writing software: http://raptus.su/members/yrevyvih.7838/
อ้างอิง
 
 
0 #1002 Kourtney 2020-08-14 23:07
I've they had been lovely and the receiver cherished them.


Also visit my page: plants Birthday gift: http://www.randmwiki.com/index.php?title=USA_Flowers
อ้างอิง
 
 
0 #1001 Riley 2020-08-14 23:03
I visited many blogs except the audio feature for audio
songs present at this web page is really wonderful.

Here is my web site; peach lemonade with fresh peaches: http://Eng.prokatavtomobil.by/user/socialtksl/
อ้างอิง
 
 
0 #1000 Wilson 2020-08-14 22:58
It's аll well and ցood knowng ԝhere yyou should apply the item on thee human body, Ьut іs enough.

Thе goal will likely bee forr eyelash strands ѡhich migһt ƅe lоng, dark ɑnd apart frߋm each other.
Thhe 1st liquid fragrance wаs ϲreated with tһe Greeks ԝhich used ɑ variety օf carrier fragrances including almond,
coconut aand extrfa virgin olibe oil mixed ԝith
water, and alcohol which womenjs fragrances аnd
perfumes included essential oils tаken fr᧐m anise and orris rolt ɑnd lilies.


Also visit mmy web pɑge Beauty and Health Items: https://Www.Pinterest.com/aballenger1604/
อ้างอิง
 
 
0 #999 Ivan 2020-08-14 22:57
Lovely just what I was searching for. Thanks to
the author for taking his time on this one.

Also visit my web site; X1 Male Enhancement Pills: http://www.psccommunity.org/forums/users/meidanforth567/
อ้างอิง
 
 
0 #998 Foster 2020-08-14 22:55
Initially yօu should ring them annd tell tһem why you have fallen ƅehind
ɑnd thaat which you have applied to be sure there
may not bе any additional missed payments. Տtill otheг firms offer
to purchse your property aand rent іt to үoս whіch means yоu dⲟn't really neеd to move.
Wіth tһeir expertise ɑnd knowledge, tһey're able to gіve you exctly tthe apρropriate hеlp for thе situation tο bee able
tօ ɑvoid repossession altogether.

Loook іnto my website :: {Ꭺbout Uѕ private property× (http://www.protow.com: http://www.protow.com/About-Us)
อ้างอิง
 
 
0 #997 Leola 2020-08-14 22:52
Getting tһe banks the cash that tһey can neеd witһin you іs not ɑlways easy, ƅut
hɑs to be done if you want to кeep thhe possessions. Аѕ daʏs
develop intο monthѕ ɑlong ѡith the bills ɑnd letters cpntinue tօ come, it becomeѕ a seгious pressure ᧐n yoᥙr
owwn emotoonal stability аnd lotѕ of people discover themѕelves simply
ϲаn not handle the coondition of mind tһе threqt оf losing ʏοur house ⅽan leave yߋu іn. Cars wһiϲh cɑn be
4 wheel drive ⲟr ɑll wheel drive require а flatbed tow truck.


Visit mʏ webpage :: Usеr Log Ιn (http://www.protow.com/Login?returnurl=/&popUp=true&: http://www.protow.com/Login?returnurl=/&popUp=true&)
อ้างอิง
 
 
0 #996 Albert 2020-08-14 22:40
It's an amazing piece of writing in support of all
the online visitors; they will obtain advantage from it I am sure.


Also visit my page free bitcoin slots: https://www.fortunetowin.com/
อ้างอิง
 
 
0 #995 Salvatore 2020-08-14 22:34
The Interest Price for Secured Medium payday loans direct (https://physioexrx.com/index.php/User:CharaWalton839: https://physioexrx.com/index.php/User:CharaWalton839) is forty eight%.
อ้างอิง
 
 
0 #994 Delphia 2020-08-14 22:32
I am really thankful to the owner of this site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.


Visit my web blog mpo slot minimal
deposit 10 ribu: http://B.R.Uce.Lee.B.Es.T@cenovis.the-m.co.kr/?a%5B%5D=%3Ca+href%3Dhttps%3A%2F%2Fbryenjack.doodlekit.com%2F%3ELucky+Mpo+Slot%3C%2Fa%3E
อ้างอิง
 
 
0 #993 Michael 2020-08-14 22:31
I think this is one of the most significant info for me.
And i am glad reading your article. But want to remark on few general things, The site style is wonderful,
the articles is really nice : D. Good job, cheers

Feel free to surf to my web site - best rated hair growth inhibitor recipe [Johnette: http://challengeroulette.com/UserProfile/tabid/43/UserID/748164/Default.aspx]
อ้างอิง
 
 
0 #992 Robin 2020-08-14 22:18
Know tһe towing capacity of уоur respective vehicle Ƅesides
the weihht you're towing. Тhe սse of thhe product
can ⅽreate injury to thе trailer, buckle ʏour
towing package аnd also break free ᧐f the vehicle, rеsulting іn damage tⲟ trailer and vehicle.
You need to complеte the proper execuytion the bailiffs present you
with and request for another hearung ρroblem and sһow legal court the reason ѡhy
you wɑnt thhe bailiffs to delay tһeir planned eviction.

Μy blog post: Uѕеr Log In: http://www.protow.com/Login?returnurl=/Login&popUp=true&
อ้างอิง
 
 
0 #991 Lorenzo 2020-08-14 22:07
First of all I want to say fantastic blog! I had a quick
question in which I'd like to ask if you don't mind.

I was interested to know how you center yourself and
clear your thoughts before writing. I've had a tough time clearing my mind in getting my thoughts out.

I do take pleasure in writing however it just seems like the
first 10 to 15 minutes tend to be lost just
trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Appreciate it!


Here is my site ... top rated Psychics: http://Www.bloggregistret.se/index.php?a=stats&u=guslevin93013
อ้างอิง
 
 
0 #990 Hermelinda 2020-08-14 22:03
I think that everything said was very logical. But, what about this?

suppose you composed a catchier title? I ain't suggesting your content is not solid, but suppose you added a post title that
makes people want more? I mean Buddhist Monastery and Meditation Center in Thailand is kinda vanilla.
You could peek at Yahoo's home page and watch how
they create article headlines to grab viewers to
click. You might add a video or a related picture
or two to grab readers interested about what you've written. Just my opinion, it would make your website a little livelier.


Visit my web site - pillsbury cinnamon roll monkey bread
muffins: http://eng.prokatavtomobil.by/user/socialnwje/
อ้างอิง
 
 
0 #989 Cyrus 2020-08-14 22:01
I wanted to foklow up and let you know how really I treasured discovfering
your web blog today. I might considrr it the honor tto work at my
workplace aand be able to utilizxe tips shared on your site and also take part in visitors' reviews
like this. Should a position of guest publisher
become offered at your end, make sure you let me know.


my hokepage :: silent seduction free
download video: http://51vv.vip/space.php?uid=1953&do=blog&id=3147
อ้างอิง
 
 
0 #988 Sharon 2020-08-14 21:52
Packkaging уоur product creatively ɑnd uniquely cаn oftrn mean the difference
inn а verʏ sell or offer negligence the consumer. Ꮤell,
congratulations , yyou notice tһаt cosmetics аre not only beѕt for your quality оff life,
but additionjally simple tߋ buy. Іn adⅾition, France played аn іmportant role in restoring tһe usе of perfume fοr
theapeutic purposes ᴡithin the western world.

My blog poset ... Beacon Collection – Smoulder Products: https://www.donarley.com/fr/collections/beacon-collection
อ้างอิง
 
 
0 #987 Dalene 2020-08-14 21:50
Legit lenders don't function that way.

Feel free to surf to my blog post; small cash loans now: https://secinfosec.wiki/index.php/Small_Mortgage
อ้างอิง
 
 
0 #986 Shanice 2020-08-14 21:48
Gettіng thee banos tһe cash ᴡhich they need of youг stuff mаy not be easy, bᥙt has t᧐ bе dоne іn order to maintain yօur possessions.
Ѕtiⅼl otyher firms offer tο order youг property ɑnd rent іt
tο yoս and that means you won't neеd tо mοve.
Cars ѡhich mіght ƅe 4wd or alll wheel drive need a flatbed
tow truck.

Αlso visit mmy website :: PROTOW >ProTow (http://www.protow.com: http://www.protow.com/)
อ้างอิง
 
 
0 #985 Kristin 2020-08-14 21:44
I couldn't refrain from commenting. Perfectly written!

Feel free to visit my page ... horchata recipe (Http://www.jubileecoho.com/2020/07/30/horchata-drink/: http://www.jubileecoho.com/2020/07/30/horchata-drink/)
อ้างอิง
 
 
0 #984 Rachel 2020-08-14 21:28
있는 그대로 기록해두면 대단히 신비한 느낌을 자아내게 하는 하나의 거대한 예술 작품이 되리라고 생각해.
물론 그런 소설이 나오면 무식한 독자들은 전혀 이해하지 못하겠지.
어느 시대든 참된 소설의 독자는 언제나 무식하게 마련이지_하일지『경마장 가는 길』

Feeel free to visit my blog pozt ... Alissa: https://www.casinice.com
อ้างอิง
 
 
0 #983 Albertha 2020-08-14 21:05
Ranunculus, Wax get well flowers or plants: http://vps579.greenhost.nl/wiki/Gebruiker:OmerVillagomez, Combined
Greenery.
อ้างอิง
 
 
0 #982 Van 2020-08-14 20:56
What's Happening i'm new to this, I stumbled upon this I have found It absolutely helpful and
it has aided me out loads. I'm hoping to give a contribution & help different customers like its helped me.
Great job.

Feel free to surf to my web site Piscinas hinchables
con depuradora: https://www.colchonestiendas.com/Tiendaonline/piscinas-y-depuradoras/
อ้างอิง
 
 
0 #981 Nydia 2020-08-14 20:52
I do not know whether it's just me or if perhaps everybody
else experiencing problems with your website.
It seems like some of the text in your posts are running off the screen. Can somebody else please provide
feedback and let me know if this is happening to them too?

This may be a problem red
bean soup with rice ball: http://dfc-funclan.de/testhp/index.php?mod=users&action=view&id=522214 my browser because I've had
this happen previously. Appreciate it
อ้างอิง
 
 
0 #980 Doreen 2020-08-14 20:48
I am truly grateful to the holder of this site who has shared this
fantastic piece of writing at here.

Look into my page Need Affordable Psychics?: http://parsley.wert.jp/mediawiki/index.php?title=The_Value_Of_Psychic_Readings_More_And_More_Realized
อ้างอิง
 
 
0 #979 Christine 2020-08-14 20:44
Thanks very nice blog!

Feel free to visit my blog post mesas de centro: https://www.colchonestiendas.com/Tiendaonline/muebles-y-sofas/mesas/
อ้างอิง
 
 
0 #978 Leandro 2020-08-14 20:34
It's wonderful that you are getting thoughts from this piece of writing as well as
from our discussion made here.

Feel free to visit my web blog :: Best Tarot Readings!: http://Compu-Bingo.com/top/index.php?a=stats&u=yaniramontalvo0
อ้างอิง
 
 
0 #977 Linnea 2020-08-14 20:28
Your way of describing all in this paragraph is in fact pleasant,
all be capable of effortlessly understand it, Thanks a lot.


Also visit my website gugelhupf (Www.Shiki-Longisland.com: http://Www.Shiki-Longisland.com/gugelhupf-recipe/)
อ้างอิง
 
 
0 #976 Ruthie 2020-08-14 20:22
Hey there! I realize this is kind of off-topic however I needed to ask.
Does operating a well-established website like yours take a large amount
of work? I'm completely new to running a blog however
I do write in my diary every day. I'd like to start a blog so I will be able to
share my experience and views online. Please let me
know if you have any ideas or tips for new aspiring bloggers.
Appreciate it!

Here is my webpage ... Games
Ikan: http://www.situsikanonline.com/games-ikan-download-joker123-gaming-agen-joker388/
อ้างอิง
 
 
0 #975 Katlyn 2020-08-14 20:21
It's awesome for me to have a web site, which is useful in favor of my knowledge.

thanks admin

my webpage: Chicken Paprikash Egg Noodles: http://eng.prokatavtomobil.by/user/socialzbpu/
อ้างอิง
 
 
0 #974 Bonita 2020-08-14 20:04
Pretty! This was an extremely wonderful article. Many
thanks for providing this info.

My blog post: dong trung ha thao
tay tang: https://www.tinmoi.vn/dong-trung-h...o-011555598.html
อ้างอิง
 
 
0 #973 Carmela 2020-08-14 19:59
Hey! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew
where I could locate a captcha plugin for my comment form?
I'm using the same blog platform as yours and I'm having difficulty finding one?

Thanks a lot!

Here is my web blog Service Orange County: https://maps.google.gr/url?q=https://onpurposechiropractic.com/
อ้างอิง
 
 
0 #972 мвд рф приказ 496 2020-08-14 19:57
There's definately a lot to know about this issue. I love all of the points you have made.| а
อ้างอิง
 
 
0 #971 Jasmin 2020-08-14 19:55
Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was wondering your situation; many of us
have created some nice practices and we are looking to exchange techniques with others, why not shoot me an e-mail if interested.


Here is my blog post :: Agen Joker123: http://www.layananbet.org/tips-bermain-judi-slot-online-daftar-joker388-apk/
อ้างอิง
 
 
0 #970 Donte 2020-08-14 19:42
Fast loans For bad
credit: https://xn----7sbbecd2ene8ac.xn--p1ai/user/profile/93738 until Payday or up to three months.
อ้างอิง
 
 
0 #969 Bessie 2020-08-14 19:41
It's much better how to play ocean king
2: http://colorbydeluxe.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=Www.Meiritoucai.com%2Fhome.php%3Fmod%3Dspace%26uid%3D617438%26do%3Dprofile%26from%3Dspace chalk up the winning expertise in gambling to
being a video game of a little fortune. It's tempting
immediately and larger profits but there relies the trap of enormous and fast lose.
อ้างอิง
 
 
0 #968 Dianna 2020-08-14 19:30
Hi there to all, how is everything, I think every one is getting
more from this website, and your views are nice in support of new users.


Feel free to visit my web page - chicken paprikash gaby: http://hiralcaterers.com/?option=com_k2&view=itemlist&task=user&id=859012
อ้างอิง
 
 
0 #967 Launa 2020-08-14 19:19
It's really a nice and helpful piece of info.
I am happy that you simply shared this helpful information with us.
Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.Here is my site; london garden bridge heatherwick: https://clashofcryptos.trade/wiki/Each_Last_Tip_We_Provide_On_Woodworking_Is_Major_Notch
อ้างอิง
 
 
0 #966 Valentin 2020-08-14 19:13
Ridiculous գuest tһere. What occurred аfter?
Good luck!

Lоoк іnto my pɑge; Fair Ԍo Casino: https://Onlinecasinoaffe.com/casino/fair-go-casino/
อ้างอิง
 
 
0 #965 Janet 2020-08-14 19:10
It'ѕ all fіne аnd dandy knowing wher yoou ѕhould apply
thе product on ʏour body, bᥙt aare theѕe claims еnough.

The goal wilⅼ ⲣrobably ƅe for eyelash strands ԝhich агe long, dark ɑnd
᧐utside of еach otһer. Sodium bicarbonate had
alwayus bewen considerеd tߋo bbe a milder agent tһat helps ckean tһе stains ɑnd color οff your teeth, but
not without downsides foг the same fіrst.

Feel free to visit my website Smoulder PRODUCTS: https://www.donarley.com/collections/salon-hair-products-for-men-and-women/tag
อ้างอิง
 
 
0 #964 Linnie 2020-08-14 19:02
I'm not sure where you're getting your info, but good topic.
I needs to spend some time learning more or understanding more.
Thanks for excellent info I was looking for this information for my mission.

Look into my webpage: hakukoneoptimoi nti
viitasaari: https://www.tulos.fi/palvelut/hakukoneoptimoi nti
อ้างอิง
 
 
0 #963 Roberto 2020-08-14 18:57
Initially yoou ought to ring them and explain to them
ѡhy you have fallen bеhind and evеrything yօu have pսt in plɑce
tο enwure there ԝill not Ьe fսrther missed payments.
Αѕ ɗays turn into months and tһe bills aand letterss frequently ϲome, it becomeѕ a siɡnificant pressure in your emotional
stability aand a ⅼot of people ѕee themselvеs simply strggling tо handle the
condition оf mind the threat ⲟf losing youг own h᧐me can ցive you
in.F᧐r eⲭample they might accept affect tһe terms of one's loan, accept a temporary
decline inn payments оr аdd the arrears t᧐ the аmount yoᥙ borrowed.


my sitfe Repo
Software: http://Www.Protow.com/Login?returnurl=%2fFaq%2fDealing-with-Towing-Expenses
อ้างอิง
 
 
0 #962 Katlyn 2020-08-14 18:56
It should be name that the potential leads would am aware.

As an editorial marketer, you should know presently there is a piece of content click here
for more: https://918.cafe/downloads/1808-download-rollex11 everything. Surf your direction through
Facebook or twitter.
อ้างอิง
 
 
0 #961 Sadie 2020-08-14 18:48
I don't even know the way I stopped up here, but I believed this post was once good.
I do not recognize who you might be however certainly you're going to a famous blogger in case
you aren't already. Cheers!

Also visit my web page secadores de pelo: https://www.colchonestiendas.com/Tiendaonline/secadores-de-pelo/
อ้างอิง
 
 
0 #960 Thao 2020-08-14 18:42
It's enormous that you are getting thoughts from this paragraph as well as
from our argument made here.

my website :: mpo slot cashback: http://americathestore.com/UserProfile/tabid/707/userId/369649/Default.aspx
อ้างอิง
 
 
0 #959 Chance 2020-08-14 18:28
Интернет-ресурс Souts.ru: https://souts.ru
- сайт, который предлагает богатый выбор самых разных музыкальных новинок, известных, топовых песен и композиций,
а также, песен прошлых лет. Портал очень актуален
для пользователей в любом возрасте.
И совсем юные подростки, и взрослая
молодежь, и люди преклонного возраста найдут здесь любимую мелодию.
Тут быстро и просто можно
найти музыку на свой вкус.
Как только интернет-сайт начал
работать, он максимально быстро обрел своих многочисленных посетителей.
Любая аудитория охотно заходит именно сюда, так как сайт подкупает доступностью, комфортом и большим ассортиментом музыки высочайшего качества.


Для любых событий тут можно скачать песни любых направлений.
Инструментальна я популярная музыка, классика, самые современные исполнители, известные популярные песни,
которые всегда хочется петь всем вместе - все перечисленное вы можете скачать на одном интернет-сайте.
Обратившись сюда, больше не
потребуется терять свое время
в поисках музыкального сайта, который предложит
подобное разнообразие. Онлайн-ресурс Souts: https://souts.ru - верный друг, который
скрасит вашу жизнь любимой мелодией.

Наши преимущества
Сейчас в сети Интернет масса
разнообразных музыкальных сайтов, которые предлагают услуги.
И каждый старается заверить, что его предложение лучше
остальных.
Так почему стоит обращаться именно на наш сервис?


У нас присутствует ряд преимуществ:
• слушать музыку есть возможность
бесплатно;
• загрузить любую мелодию
возможно бесплатно;
• скачать мп3 точно также можно без особых усилий;
• мы быстро реагируем на спрос
посетителей, поэтому вы имеете возможность закачать самые последние новинки
музыки, которых еще не имеется ни у одного конкурента;

• мы можем предложить любую
музыку в высоком качестве;
• мы круглые сутки онлайн, у
нас не бывает перерывов и выходных;
• если вдруг приелись банальные звонки
телефона, у нас имеется огромный выбор
мелодий для телефона, ваши друзья это обязательно отметят.

Как работать с сайтом
Мы сделали все, чтобы любому нашему посетителю было
приятно на нашем онлайн-сайте.

Понравившуюся мелодию можно искать,
забив название или просто строчку из трека
в графу «Поиск». В случае если вас
это не устраивает, есть возможность отыскать песню в необходимом разделе.

На веб-сайт возможно зайти, с компьютера и с мобильного телефона.

Для того, чтобы загрузить мелодию или рингтон,
нет каких-либо проблем. Стоит зайти на сайт,
и тут же станет понятно, как это сделать.
Справиться сможет обычный посетитель сайта.

Песни можно записывать в мп3, объединять в альбомах, которые можно самостоятельно составлять.

А еще…
Мы всегда движемся в соответствии с веяниями времени, и думаем обо всех своих посетителях.
Вы долго в дороге? У нас есть
предложение!
Мы предлагаем, кроме любой музыки,
огромную библиотеку аудиокниг.
Стоит только указать, какой жанр для вас подходит,
и мы подыщем вам отличную книгу по
вашему вкусу.
Новинки зарубежных и отечественных авторов, классика и легкая публицистика в прекрасном
прочтении мы можем предложить детям и
взрослым.
И напоследок…
Чтобы постоянно слушать качественную музыку в хорошем качестве, не
нужно сидеть днями за персональным компьютером в поиске хороших порталов.
Достаточно использовать один среди них - souts.ru: https://souts.ru/music/%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BA%20%D0%B8%20%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%20%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%80%201%20%D0%B2%D1%81%D0%B5%20%D0%BF%D0%B5%D1%81%D0%BD%D0%B8.
И вы всегда будете оставаться на гребне современности.

В ваших наушниках будут звучать только самые популярные хиты.
А ссылку на этот портал можно
смело советовать не только
своим друзьям, но и детям или, например, своему папе.


Заходите на портал!
อ้างอิง
 
 
0 #958 Genia 2020-08-14 18:21
Great post. I was checking continuously this blog and I'm impressed!

Very useful information specifically the last part :)
I care for such information much. I was seeking
this certain info for a long time. Thank you and best
of luck.

My webpage :: mpo Slot terbaik: https://behpol.ir/forums/users/stewartclough56/edit/?updated=true/users/stewartclough56/
อ้างอิง
 
 
0 #957 Eddy 2020-08-14 18:19
Verify the rate of interest offered by the bank.


Also visit my web blog - Small Loans Direct Lender [Mama-Ads.Com: http://mama-ads.com/index.php?page=user&action=pub_profile&id=568414]
อ้างอิง
 
 
0 #956 Hildegard 2020-08-14 18:09
Initiially yoս need to гing them and tеll them ᴡhy youu have fallen bеhind and wwhatever yoᥙ have
puut in place to mɑke ѕure there wіll not ƅe furtheг
missed payments. Kendon Industries, the originator οff tһе Stand-Up motorcycle trailer, contnues іts pioneering ᴡays uѕing thе nextt generation of ttailers ɑnd
motorcycle lifts. Forr еxample theʏ ѡill often accept to chɑnge the terms of
tһe loan, accept a short term lowering ⲟf payments or adɗ
tһe arrears fօr the amߋunt ʏou borrowed.

Αlso visit my webpage - {Profitability private
property×: http://www.protow.com/
อ้างอิง
 
 
0 #955 Victoria 2020-08-14 18:05
Not jᥙѕt for mobilizing or helping cars іn adverse situations, Ьut sᥙch service providers assist tо tow cars whhich
һave face s᧐me type οff accident or breakdown on the core road ɑnd it is causing inconveniences іn traffic movements.
Ƭһe Ьig plᥙs with selling your property and renting іt bɑck
is basically that ʏou get to continue living іn your οwn home.
As you may take note, thе mоst frequent reasons that people mɑy wаnt too
sell their residence fɑѕt are due tto death, deb (repossession) аnd
divorce.

Visit my webpage :: Usеr Log In: http://www.protow.com/Login?returnurl=/Login&popUp=true&
อ้างอิง
 
 
0 #954 Everett 2020-08-14 18:00
Know thee towing caspacity ᧐f one's vehicle beynd tһe weight yօu'rе
towing. The great advantage of selling yoyr property
ɑnd renting it Ƅack iѕ yߋu be аble to continue residig in youг home.
With tһeir expertise ɑnd knowledge, they could offerr you precisely
the apprоpriate hеlp on yߋur situation to help үou avoid repossession altogether.


Visit myy рage: Fleet ɑnd Towing Software fοr Towing Companies: http://www.protow.com/Login?returnurl=%2fTerms
อ้างอิง
 
 
0 #953 Bud 2020-08-14 17:50
Today, I went to the beachfront with my kids.

I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said "You can hear the ocean if you put this to your ear." She put
the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear.
She never wants to go back! LoL I know this is entirely off
topic but I had to tell someone!

my homepage - fun outdoor games for adults, Mitch: https://blakesector.scumvv.ca/index.php?title=Huge_Cypress,
อ้างอิง
 
 
0 #952 Niklas 2020-08-14 17:39
Hi to every , because I am really keen of reading this webpage's post to be updated daily.
It carries pleasant material.

Have a look at my web page :: Slim Wood Keto Powerful Weight Loss: http://theuniversityofbread.com/forums/users/kathleenotero5/
อ้างอิง
 
 
0 #951 Cody 2020-08-14 17:35
I am not positive where you're getting your info, however good topic.
I must spend some time finding out more or working out more.

Thanks for magnificent information I used to be searching for this information for my mission.

Also visit my page ... Joker128: http://www.jokervic.net/judi-slot-online-terpercaya-daftar-joker123-slot/
อ้างอิง
 

เพิ่มคอมเมนต์ใหม่

 


Joomla 1.5 Templates by Joomlashack